آموزش پیاده سازی EFQM : نکات مهمی که باید بدانید!

آموزش پیاده سازی EFQM : EFQM  مخفف  (European Foundation for Quality Management)  بوده و به معنای بنیاد مدیریت کیفیت اروپا است. هدف از EFQM (مدل تعالی سازمانی) آموزش، به اشتراک گذاری ایده ها و نوآوری مدیران بوده و به عنوان یک چارچوب مشترک از این هدف پشتیبانی کند.  نظام خودارزیابی EFQM به سازمان ‌ها در تعیین نقاط قوت و فرصت ‌های بهبود و تعیین مسیر تعالی کمک می‌ نماید. در این مطلب به بررسی نکات مربوط به آموزش پیاده سازی   EFQMمی پردازیم. با مشاوران رادمهر کوثر همراه باشید.

 آموزش پیاده سازی EFQM : کاربرد این مدل چیست ؟

مدل تعالی سازمانی یک مدل کامل  و جامع است که همه جنبه های مختلف سازمان را بررسی می کند. این مدل بر اساس تجربه های موفق سازمان‌ های اروپایی تهیه‌ شده است و برای خودارزیابی سازمان ‌های مختلف کاربرد دارد. پیاده سازی EFQM  که به منزله استقرار نظام خودارزیابی است به‌صورت تیمی توسط مدیران ارشد سازمان اجرا شده و به عملکرد سازمان در چار چوب مدل تعالی سازمانی توجه می شود.

ارزش های بنیادین مدل EFQM شامل نتیجه گرایی، تمركز بر مشتری، رهبری و ثبات هدف گرایی، مدیریت بر اساس فرآیندها و واقعیت ها، مشاركت و توسعه نیروی انسانی، یادگیری و بهبود و نوآوری مستمر، توسعه شراكت ها و مسئولیت اجتماعی سازمان می باشد.

آموزش پیاده سازی EFQM
آموزش پیاده سازی EFQM

پیاده سازی EFQM به چه صورت می باشد و چه مراحلی دارد؟

مدل تعالی سازمانی همانند سایر استاندارد های مدیریتی ایزو مانند ایزو 9001  نیست و سازمان از مستندسازی مدارک و سپس پیاده سازی برای استقرار  EFQMاستفاده نمی کند.

برای پیاده سازی این مدل تیم تعالی سازمانی تشکیل شده و مدیر تعالی سازمانی مشخص می شود. سپس اعضاء تیم تعالی باید آموزش های لازم را دریافت کنند. بعد از این مرحله روش خودارزیابی تعالی مشخص می گردد. لازم به ذکر است که روش های مختلفی برای انجام خودارزیابی وجود دارد که می توان به رویکرد پرسشنامه ای ، رویکرد کارگاهی ، رویکرد پروفرما ، رویکرد شبیه سازی جزیره و روش تلفیقی اشاره نمود. هر یک از این روش ها مزایا و معایبی دارد که متناسب با سازمان باید روش مناسب را انتخاب کرد.

مرتبط بخوانید!  تکنیکال فایل چیست ؟

بعد از انتخاب روش، اطلاعات مربوط به خودارزیابی جمع آوری شده و فرآیند آن آغاز می گردد. پروژه های بهبود تعیین شده و سپس الویت بندی می شوند. در نهایت برای اجرای پروژه های بهبود برنامه ریزی می شود.

نکاتی که باید درباره آموزش پیاده سازی EFQM بدانید :

برای اینکه بتوانید مدل تعالی سازمانی را پیاده سازی کنید باید نکاتی را در این باره درنظر داشته باشید که به آن ها اشاره می کنیم.

شما باید بدانید که چگونه نظام خودارزیابی مناسب را انتخاب کرده و در سازمان استقرار دهید. همچنین نحوه جمع آوری اطلاعات موردنیاز برای خودارزیابی را آموزش ببینید و در کمترین زمان اطلاعات لازم را گردآوری کنید.

از دیگر مواردی که در آموزش پیاده سازی EFQM لازم است نحوه آماده کردن گزارش تعهد به تعالی می باشد. علاوه بر این شما باید اظهارنامه تعالی را در کمترین زمان تدوین نموده و با خروجی های پروژه آشنایی داشته باشید.

خروجی های پیاده سازی پروژه تعالی سازمانی چیست ؟

انجام و پیاده سازی EFQM دو خروجی شامل گزارش خودارزیابی تعالی سازمانی و اظهارنامه تعالی دارد.

گزارش خودارزیابی تعالی سازمانی نقاط قوت، فرصت های بهبود و امتیاز سازمان در زیرمعیارهای این مدل فراهم می کند. این معیارها شامل توانمند سازی (عوامل درون سازمانی) و نتایج (عوامل برون سازی ) می باشد.

اظهارنامه تعالی نیز مستندی است که تصویری از عملکرد سازمان را طی سال های گذشته تاکنون نشان می دهد.

اگر شما هم نیاز به آموزش پیاده سازی EFQM و یا پیاده سازی آن در سازمان خود دارید می توانید از خدمات مشاوران رادمهر کوثر استفاده کنید.

مرتبط بخوانید!  ایزو 15189 : دریافت گواهینامه ایزو 15189 | مشاوره ایزو

در صورت تمایل برای دریافت مشاوره طرح کیفیت ، خدمات مشاوره ایزو با ثبت درخواست خود از طریق فرم تماس با ما اقدام کنید یا با بخش پشتیبانی مجموعه ما تماس بگیرید: 09194680362

ارسال دیدگاه

برای نظر دادن وارد شوید یا یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید .

با ما در تماس باشید!